Xoops bünyesindeki tüm modüller bir tıklama ile kaldırılabilir / etkinleştirilebilir / devre dışı bırakılabilir.Kolay yönetilir sistem.
Kullanıcıları çeşitli kriterlere göre arama, mesajlaşma sistemi aracılığıyla e-posta ve özel mesaj gönderme özelliği.
Güçlü bir tema sistemi ile, hem yöneticiler hem kullanıcılar, bir fare tıklamasıyla tüm web sitesinin görünümünü değiştirebilir.
Css kodlarını sıkıştırmak için bir çok site mevcut ancak sıkıştırılmış css dosyasını açacak eski haline getirecek siteler oldukça az bu yüzden stabil çalışam bir css açma sitesini paylaşmak istedim.
Xoops da Image Manager dan yüklenen resimler sayfada üstüne tıklandığında orjinal boyutunda açılması gerekir,bunu sağlamak için yapmanız gerekenler.
Xoops strandart resim yüklemelerini düzenli bir şekilde göstermek için aşşağıdaki yöntem kullanılabilinir.
Örnek olarak TDMdownload modülünü ele alalım.Modülün içerikleri bastığı kod böülümünü bir div class içine alalım ve css ye aşşağıdaki kodları ekleyelim.
Geri bildirim sayfasından mesaj gönderirken, telefon numarası gibi giriş için kendi alanımı nasıl eklediğimi gösterdiğim küçük bir iyileştirme,basit ve kullanışlı.
Yeni bir tema tasarlarken veya düzenleme sırasında arka plan renginin ne olacağına karar veremiyorsanız uigradients.com sitesini kesinlikle ziyaret etmenizi öneririm.
Arkadaşlar Xoops 2.5.5 sürümü ile yeni gelen modüller veya eski kullandığınız modülleri yüklemede sıkıntı yaşıyorsanız bu sıkıntı genellikle MySQL dan kaynaklıdır.Bu Sıkıntıyı gidermek için ne yapmamız lazım ?
Xoops temalarında kullanılan bazı kodları anlatacağım,bu kodlar ile temanızı daha işlevsel şekilde kullanabileceksiniz.Mesela anasayfaya dönüş linki,modüllere geçiş linklerini smart kodlar yardımıyla daha kolay bir şekilde kullanacağız.
Xoops tema mantığı ne yazıkki .tpl mantığı gibi çalışmamaktadır.Bu yüzden temalar standart kalıplar şeklinde sisteme giydirilir,kısaca temanızın yapısı her modül için aynı olmak zorundadır.
Trabis tarafından geliştilen Blok ID sistemi ile temadaki blok yapılarından bağımsız yerlerde istediğiniz bir modülün bloklarını yayınlaya bilirsiniz.Xoops 2.5.8 den beri smart kodlara eklendiği için bir ekleme yapmanıza gerek yoktur.
XOOPS (eXtensible Object Oriented Portal System yani Nesne Yönelimli Genişleyebilir Portal Sistemi), hem nesnel hem de genişleyen birimleri bir arada taşıyabilen bir yazılım sistemdir. Zuups diye telaffuz edilir.
Xoops 2.5.9 Beta 2 ile birlikte sistemde kullanılan blok sayısı toplam 11 dir.Oldukça tatmin edici bir blok sayısı diyebiliriz.Xoops'un gelişmiş çekirdeği sayesinde çok kolay temalar yapabiliriz.Öncelikle yapacağımız temalarda kullanacağımız blokları tanıyalım.